SOSYAL YAŞAM


Aile sosyal yaşamın en temel kurumu olup genellikle anne baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aile tipidir. Özelikle kırsal kesimde varsa büyükanne ve büyükbaba’da diğer aile fertleriyle yaşarlar.
Köyde aile çocuk sayısı eski yıllara göre azalmış olarak görülmekte. Aile planlamasına göre bu sayı üç dördü geçmemekte. Köyde kadınlar en çalışkan bireydir, köyde yardımlaşma her zaman vardır, imecelerde gelenek olarak varlığını korumakta yardımlaşma tarımsal ve diğer çalışmalarda ön planda tutulur, bir örnek verecek olursak kışlık gıda hazırlığı, ekmek, yufka yapımı gibi kadınlar arasında dayanışma içinde olurlar.
sosyal faaliyetler 1970 li ve1980 li yıllarda Köy düğünleri şakir amcanın Davulu ile eğlenceli olurdu, düğün odasında oynanan Yarenlikler Titrek, Tura, Yüzük vb Oyunlar kendine öz bir havası vardı. Çekilen halaylardan ve oynanan oyunlardan başka Köy düğünlerinde konak kaldırma yani imece usulü düğün de ulaşım ve yemek masraflarının paylaşımı güzel adetlerden biriydi.

Köyümüzde Asker uğurlama ve karşılama ,hasta ziyaretleri, Cenazelerde yemek ve misafir ağırlama, hac uğurlama karşılama gibi her türlü faaliyetlerde beraber olmaları yaşanan en güzel geleneklerimizdendir, bu alanda örnek bir köy olduğu kesindir, Bu saygı ve samimiyetin devamı için gençlerimizin büyüklerini örnek alması önemlidir.

GELENEKLERİMİZDEN BAZILARI

KIZ İSTEME

KAHVE İÇME

NİŞAN ŞERBET

DÜZEN KAYIT GÖRME

DÜĞÜNLER

BAYRAK KALDIRMA

GELİN ALMA

ASKER UĞURLAMA

HACI UĞURLAMA